Azonnal válaszoltak is rá!



Íme az email, ami meglepte az anyukát, és férjének is azonnal átküldte! Nagyobbik gyermekük 8. osztályos volt, de eddig ilyen hozzáállással még nem találkoztak:

'Kedves Szülők! Remélem a nyári szünetben a gyerekek és Önök is ki tudták pihenni magukat! Bízom benne, hogy az idei tanévet jó hangulatban kezdjük, és  így is zárjuk! :) Az osztályt tanító pedagógusok nevében mondhatom, hogy mi ezen leszünk! Ám ehhez az Önök segítsége is szükséges. 2 dolgot kérnénk, amit egész évben szem előtt kell tartani ahhoz, hogy a gyerekük szeressen iskolába járni, és ne rettegjen!

NE MÉRICSKÉLJÉK ŐKET! – Soha ne mások eredményeire legyenek kíváncsiak, hanem a saját gyerekükére! Ne hasonlítgassák őket a többiekkel!

NE TANULJON OTTHON! Az iskolában minden feladatot igyekszünk elvégezni, hisz itt vannak 4 óráig. Ha valaki valamiért nem lett készen, azt külön jelezzük a szülőknek. Tanulás helyett otthon  beszélgessenek vele, ha tévézik, lehetőleg olyat nézzen, amiből hasznos dolgot tanul, olvasson, sokat mozogjon! Vonják be őket az otthoni munkákba, legyenek kisebb faladatai, ami a felelősségérzetüket erősíti. Ezek sokkalta hasznosabbak, mintha leülne az íróasztalához!

Nem akarjuk megnyomorítani a gyerekeket az extra elvárásokkal, viszont szeretnénk felkelteni az érdeklődésüket, és megismertetni őket az ismeretszerzés örömével. Így sok egyéni gyűjtőmunkára adunk majd lehetőséget. De most hangsúlyozom: Ezek nem leszek kötelezőek! 

Kérem gondolkodjanak el ezen a pár dolgon! Mindenkit várunk a jövő szerdai szülői értekezletre! Üdvözlettel: ….'

A levelet elolvasva csak egy dolgot sajnáltak: hogy nagyobb gyermeküknek nem ilyen tanító nénije volt! Azonnal küldtek is egy választ: Köszönjük! 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!