Kutatásokkal igazolták, hogy mik a legnehezebb kihívások.



Egy mostanában készült Nagy-Britanniai tanulmány szerint a szülők többsége úgy gondolja, hogy sokkal nehezebb egy gyermek nevelésével foglalkozni, mint munkába járni.

A megkérdezett személyek fele úgy nyilatkozott, ha van egy gyereked az nagyon nehéz munka, (nehezebb mint egy 8 órás munkaidő) 20 százalékuknak az a véleménye, hogy “egy nagyon különleges munka”.

A tanulmány elkészítésében résztvevő személyek nem féltek elmondani azokat az újabb kihívásokat, amelyekkel szembe kell nézzenek amikor szülőkké válnak. Az édesanyák fele azt állítja, hogy nem boldogulnának a saját édesanyjuk segítsége nélkül.

A friss szülők azt is elmondták, hogy a megszokott napi tevékenységüket sem tudják elvégezni úgy mint azelőtt, pl. 22 százalékuk nem tud nyugodtan meginni egy teát, 33 százalékuk akkor eszik amikor tud, 19 százalékuk csak ritkán néz tévéműsort, 39 százalékuk pedig a vécére sem tud nyugodtan kimenni.

A családi élet szempontját nézve egy gyerek születése után a szülők 48 százaléka azt mondja, hogy elégedett a családi életével. 32 százaléka pedig azt vallja, hogy csalódtak, mert másképp képzelték a családon belüli munkamegosztást.

S hogy mi  a legfontosabb szülői feladat? 27 százaléka azt mondja, hogy a gyerek optimális fejlődésének biztosítása a legfontosabb, 22 százalék a gyerek jó minőségű étellel való ellátása az elsődleges, míg 9 százalék az alvás fontosságát említette meg.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!