Az egyre újabb statisztikák szerint egyre több atópiás-, allergiás jelenséget (atópiás dermatitisz, kontakt ekcéma, étel allergiák, rhinitis allergica, asztma bronchiale stb.) észlelünk. Ráadásul minél fiatalabb generációt vizsgálunk, annál ijesztőbb e betegségben érintettek száma.

 

A fejlett ipari országokban lassan a legelterjedtebb betegségcsoportról van szó. Így érthetően egyre nagyobb figyelem fordul a megelőzés és a gyógyítás módszerei felé. A megelőzés biztosan legfontosabb időszaka pedig a születés időpontja előtti és a közvetlen utána jövő életkor. A természetes test- és egészségápolás valamint a természetes gyógymódok egyre jelentősebb szerepet játszanak e betegségek sikeres kezelésében. Az emberek körében viszont természetes az igény, hogy meggyőződjenek arról, melyik információ igazán hiteles, melyik készítmény igazán megbízható? Ha ugyanis mi szakemberek valamit tanácsolunk a várandósoknak, a kismamáknak vagy a betegeknek, akkor bizony felelősséget is kell vállalnunk a tanácsért! Ezért járok mindig magam is utána a legnagyobb alapossággal a tényeknek, mielőtt valamit tanácsolnék!

 

A Weleda várandósoknak és szoptató anyáknak javasolt termékei mellett sok érv szól. Talán a legfontosabb, hogy egy független vizsgálat szerint a Németországban dolgozó szülésznők által jelenleg a Weleda termékek a leginkább ajánlott készítmények.Ezek a termékek megbízhatóak, mert kifejlesztésük több mint 80 év európai hagyományon alapszik. A termékek továbbfejlesztésében pedig tapasztalt szakemberek, szülésznők és gyógyszerészek, tehát az igényeket és a lehetőségeket a legjobban ismerők vettek részt.

 

A Weleda termékek hatékonyságukat ezek mellett a rendkívül jó minőségű alapanyagoknak köszönhetik. Az igen szigorú előírásokat követő, és ellenőrzött bio-dinamikus gazdálkodás során a növénytermesztésre használt földbe már a termesztés megkezdése előtt 7 évvel nem kerülhet vegyszer. A komposztálást, trágyázást, permetezést is természetes módon kell megoldani. A szüretelés is gondos válogatás mellett kell, hogy történjék. A körömvirág (calendula) virágát például kézzel, és mindig reggel szüretelik, mert a növény virága a legtöbb hatóanyagot ekkor tartalmazza. Az ilyen minőségű növényből viszont tényleg rendkívül hatékony termék készíthető. A termékek minőségét pedig rendszeresen független intézetek is ellenőrzik, minősítik. Ilyen például a rendkívül szigorú BDIH és NaTrue vagy az Öko-teszt, mely ellenőrzések eredményét a Weleda cég várandós termékein is büszkén nyilvánosságra hozza, hiszen a legjobb értékelést, a „SEHR GUT” kategóriát érdemelte ki. Nekem is igen jó tapasztalataim vannak e termékekkel, ezért ajánlom bátran az önök figyelmébe is.Dr. Jakab Tibor  Belgyógyász,természetgyógyász orvosA termékeket megvásárolhatja a Dm üzlethálózatában, a Brendon bababoltokban és a jobb bioboltokban és patikákban.

További info: www.weleda.hu Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!