gyerekszobaEgy baba érkezése mindig örömteli és izgalmas esemény. Szükség van arra, hogy megfelelõen felkészüljünk. A fõ átalakítást általában a leendõ gyerekszoba igényli, az a hely, ahol a kicsi aludni, enni fog, ahol foglalkozunk vele.

 

Nyilvánvaló, hogy kell egy hely, ahol a baba nyugodtan pihenhet, de a gyerekszoba több, mint pusztán egy ágy. Megnyugtató sziget legyen, ahol elmúlik a hasfájás, és a félelmek is elcsendesednek a mama meleg karjaiban. Díszítsük hát ennek megfelelően!Mérjük fel, hogy milyen bútorokra lesz szükségünk. Kis szobába célszerű olyan bútorokat szerezni, amelyeket több célra is használhatunk. Például a ruhásszekrény teteje lehet egyben a pelenkázóasztal. A falra szereljünk polcokat a bútorok fölé, de vigyázzunk, hogy a gyerekágy és pelenkázó közelébe ne kerüljön polc, nehogy valami véletlenül a babára essen.Olcsón szerezhetünk bababútort különböző akciókon vagy kiárusításokon. Győződjünk meg arról, hogy biztonságosak, különösen a régi bútorokat szükséges ilyen szempontból ellenőrizni. Szereljünk le mindent, ami festett, laza, lejár vagy éles kiálló rész. Mindezek veszélyt jelentenek a gyerekre, fulladást, mérgezést, sebesülést okozhatnak.

 

Az alap a gyerekágy vagy egy bölcső, amiben a bébi alszik. Fontos a tárolószekrény, ahova a ruhákat és egyéb szükséges holmikat rakhatjuk. A gyakran használt dolgokat érdemes polcon tartani. Jól jön még egy kényelmes hely, ahol pelenkát cserélhetünk a babán.És most következzen az élvezetes rész, a díszítés! A szobát jóval a kicsi megérkezése előtt fessük ki a festékgőzök miatt. A babaszoba legáltalánosabb színei a pasztellek és a fehér.

 

Több árnyalatot is használhatunk, természetesen harmonizáljanak egymással. A falfestés után vegyük fontolóra, hogy mi legyen a szoba dísze. Készíthetünk szivaccsal festett felhőcskéket a kék plafonra, tapétaszegélyt körben a falra. Ne utasítsuk el a kész mintákat. Sokféle kedves, hóbortos dolgot lehet beszerezni, melyek feldobják a gyerekszobát. Ha kellően művésziek vagyunk, magunk is festhetünk a falra. Jó témák a mesék és tündértörténetek szereplői, jelenetei. Kész képeket, posztereket is kitehetünk.

 

A bölcső fölé függesztett mobil játék kedves jelleget kölcsönöz a szobának, megvásárolható, de akár magunk is készíthetünk ilyet. Tulajdonképpen bármit alkalmazhatunk a díszítésnél, ami eszünkbe jut, és megtetszik. Ha meglátunk egy mókás felakasztható játékot egy kiárusításon, ne habozzunk, a gyereket egyáltalán nem érdekli, hogy új játéka mennyire drága és hogy a legfrissebb márka-e. A képek és a szobában szétszórt kitömött állatok barátságossá, meleggé teszik a helyet. Ha van egy helyes ruhánk, amit viszont még nem tud hordani a baba, mert túl kicsi, tegyük föl a falra, ez is dekorációnak számít.

 

Gyermekünk pedig előbb-utóbb belenő. A választott ágynemű is sokat dobhat a szoba hangulatán. Ha már van egy adott témánk, az ágyneműt is ehhez igazítsuk. Keressünk ilyet készen a boltokban, vagy magunk varrjuk meg megfelelő anyagból.

nlcafe.hu Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!