biliAz étkezés mellett ez az a terület, ahol a legtöbb konfliktus alakul ki a felnőtt és a gyermek között. A szülők - és főleg az édesanyák - előszeretettel hasonlítják másokhoz a saját gyermeküket. És nem értik, az övék miért marad le akár csak egy héttel is a barátnő irigyelt, immár szobatiszta kicsijétől. Ez nagy hiba!
A legkevesebb nehézségre, kudarcra akkor lehet számítanunk, ha a felnőtt ebben is kezdettől fogva a gyermek aktivitására, együttműködésére és felnőni vágyására épít. Elegendő megismertetni az eszközzel. A gyermek szívesen próbálkozik - főleg ha a felnőtt együtt örül vele, ha valami 'sikerül'. Ám fontos tudni, hogy a rendszeres ültetéssel sem lesznek hamarabb szobatiszták. A rendszeres ültetés egy valamire jó: a feltételes reflexsor kiépül a gyermekben.

Vannak, akik túl korán kezdik el a bilire ültetést. Azt a gyermeket, aki még nem tud ülni és felállni  súlyos hiba bilire ültetni. Ezek a gyermekek testileg még nem érettek, fejlettek ehhez, ültetésük maradandó zavarokhoz vezethet.

Ha érdekli a téma, figyelmébe ajánljuk az alábbi cikkeket is:

  Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!